TikTok съобщи в четвъртък, че ще започне да обозначава изображения и видео,

...
TikTok съобщи в четвъртък, че ще започне да обозначава изображения и видео,
Коментари Харесай

TikTok ще обозначава изображения и видео, генерирани от изкуствен интелект

TikTok съобщи в четвъртък, че ще стартира да обозначава изображения и видео, генерирани от изкуствен интелект, в опит да се оправи с напорът от дезинформация по обществената медийна платформа, предава " Ройтерс ".

TikTok ще въведе  " идентификатор за наличие " - дигитален воден знак, който описва по какъв начин и по какъв метод са основани и редактирани изображенията. 

Изследователи показаха угриженост, че генерирано от AI наличие може да се използва за разпространяване на дезинформация  по време на изборите в Съединени американски щати тази есен. TikTok е измежду група от 20 софтуерни компании, които по-рано тази година подписаха съглашение, което ги задължава да ограничат нивата на дезинформация по време на изборите.

Гугъл и Meta също обявиха, че възнамеряват да употребяват идентификатори за наличие.

За да работи системата, производителят на генериращия AI инструмент, употребен за основаване на наличие, и платформата, употребена за разпространяване на наличието, би трябвало взаимно да се съгласят да употребяват индустриалния стандарт.

Ако човек употребява инструмента Dall-E на OpenAI, с цел да генерира да вземем за пример изображение, OpenAI прикрепя воден знак към полученото изображение. Ако това маркирано изображение бъде качено в TikTok, то автоматизирано ще бъде обозначено като генерирано от изкуствен разсъдък.

TikTok към този момент маркира генерирано от AI наличие, направено с принадлежности налични в самото приложение, само че новите мерки ще се отнасят и до наличие генерирано отвън услугата.
 TikTok оспорва в съда американския закон, предусещащ възбраната му
TikTok оспорва в съда американския закон, предусещащ възбраната му

ByteDance твърди че сходна възбрана е явно противоконституционна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР